Prenses ve Aslanın Hikayesi – Masal Oku

Bir zamanlar ormanlar kralı aslan küçük bir prensesle tanışmış. Prenses ormanda gezinti yaparken aslanla arkadaş olmuşlar. Aslan ve prensesin arkadaşlığı ömür boyu sürecekmiş. Bu arkadaşlık birçok macerayı beraberinde getirecekmiş. Aslanın prensesle olan arkadaşlığı gizliymiş. Eğer bu arkadaşlık öğrenilirse aslanın canını tehlikeye girebilirmiş. Çünkü prensesin ailesi aslanın prensese zarar vereceğini düşünürmüş. Bu sebepten dolayı prenses ve aslan arkadaşlıklarını gizli tutmak istemiş.

Güzeller güzeli prenses bir gün ormana gidip arkadaşı aslanla buluşmak istemiş. Fakat kral buna izin vermemiş. Çünkü diyarda azılı bir katil geziyormuş. Katilin prensese zarar vereceğini düşünmüşler. Fakat prenses bu duruma kulak asmamış. Bir gece yarısı krallıktan çıkarak ormana gitmek istemiş. Bunu gören bir hizmetçi prensesi uyarmış. Gitmemesi için ona yalvarmış. Fakat prenses kimseyi dinlememiş.

Herkesin uyuduğu bir vakit gece yarısında prenses krallıktan çıkıp ormana doğru yürümüş. Prenses yollarda değişik sesler duymaya başlamış. Bu seslere ilkini kulak asmamış. Fakat birinin onu takip ettiğini anlamış. Çok sürmeden bu kişinin azılı bir katil olduğunu anlayan prenses korkulu bir şekilde bağırmaya başlamış. Prenses koştukça arkasından katil de koşuyormuş.

Prensesi gören hizmetçi bu durumu hemen kralı haber vermiş ve kral ise askerlerini toplayıp prensesi bulmaları için göndermiş. Ormanda bağıra çağıra ilerleyen prensese kulak veren aslan hemen prensesin yardımına koşmuş. Azılı katili bir anda etkisiz hale getiren aslan prensesin hayatını kurtarmış. Tam da o sırada kralın askerleri aslanın katilin üzerinde olduğunu görmüş. Aslandan korkmuşlar. Fakat prenses aslana zarar vermemeleri için askerleri uyarmış.

Hayatını kurtardığını söylemiş. Bu yüzden askerler aslanı vurmamış. Katili yakalayan askerler hemen kralın yanına giderek durumu anlatmış. Prenses artık aslanla görüşmesinin arasında herhangi bir engel olmadığını söylemiş. Çünkü hayatını kurtaran aslana canını borçluymuş. Kral aslanla kızının arkadaşlık yapmasına izin vermiş. Aslan artık krallıkta yaşıyor ve prensesin yanından hiç ayrılmıyormuş. Krallık içerisinde aslan ve ailesi büyük bir ilgi görüyormuş. Büyük bir kardeşlik içerisinde senelerce bir arada yaşamışlar. Aslan ve prenses asla kopmamış.

Daha Fazla Masal Okumak İçin Prenses Masalları Kategorimizi Ziyaret Edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Doktor Korkusu Masalı – Masal Oku

Küçük Prensesin Esrarengiz Olayı Masalı – Masal Oku