Çalışkan Uğur Böceği Nazlı – Hikayeler Oku


Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde kalbur saman adı Nazlı olan çok çalışkan bir uğur böceği varmış. Nazlı adeta bir kitap kurduymuş, elinden romanlar, ders kitapları hiç düşmüyormuş. Çok meraklı bir uğur böceği olan Nazlı, sürekli araştırmalar yapıyor, yeni bilgiler edinmeye ise bayılıyormuş. Ancak diğer böcekler onunla sürekli dalga geçiyor, bu kadar okuyup ne yapacağını soruyorlarmış. Nazlı ise onlara aldırış etmeden çalışmalarına ve okumalarına devam ediyormuş.

Bir gün Nazlı okuldan çıkıp evine doğru ilerlerken yolda arkadaşlarıyla karşılaşmış. Arkadaşları oyun oynuyor, Nazlı’yı da çağırıyorlarmış. Ancak Nazlı ‘Öğretmenim çok ödev verdi, onları yapmam lazım, sonra oynarız’ diyerek reddetmiş. Bu lafın üzerine arkadaşları başlamışlar Nazlı ile dalga geçmeye, ‘Yakında gözlerin bozulacak, çok okumaktan gözlüklü bir böcek olacaksın’ demişler. Nazlı ise onları duymazdan gelerek yoluna devam etmiş. Eve varınca tüm gün ödevlerini yapmış, akşam olduğunda ise başlamış kitaplarını okumaya. Yeni bilgiler edinmeyi bir hayli seven Nazlı’nın pek çok kitabı varmış, ancak o içlerinde en çok tarih kitaplarını seviyormuş. Geçmişte yaşanan olayların çok ders verici ve öğretici olduğunu düşünüyormuş. Tarih boyunca hangi ormanda hangi hayvanların neler yaşadığını öğrenen Nazlı, tarihin içinde adeta kaybolup gidiyormuş.

Günlerden bir gün tüm ormana bir panik yayılmış, haberi duyan herkes korkmaya başlamış. Çok uzaklardan başka bir ormanda yaşayan böcekler Nazlı’nın yaşadığı yere saldırıyor, geceleri tüm erzakları çalıp kaçıyorlarmış. Birkaç kez nöbet tutmayı denemişler ancak başarılı olamamışlar. Yalnızca Nazlı’nın değil, ormandaki tüm hayvanların bin bir emekle biriktirdiği tüm yemişler yiyecekler bir bir azalıp bitiyormuş. Orman halkı bir araya gelmiş, nasıl bir tuzak kurmak gerektiği konusunda konuşmaya başlamışlar ki tam o sırada Nazlı bağırmış: ‘Ben ne yapılması gerektiğini biliyorum!’

Meğer Nazlı’nın okuduğu bir tarih kitabında daha önce bire bir aynı olayın yaşandığı anlatılıyormuş. Geçmiş zamanlarda diğer ormanların bu sorunu nasıl çözdüğünü, erzakları çalanları nasıl yakaladıklarını okuyarak öğrenen Nazlı, tüm bildiklerini orada anlatmış. Ne yapılacağını bilemeyen büyükler bile bu bilgiler karşısında şaşırıp kalmış. Hepsi Nazlı’nın anlattığı bu tuzakları dinleyince ikna olmuş ve hemen işe koyulmuşlar. Akşam olunca Nazlı’nın anlattıklarını bir bir yerine getiren orman sakinleri erzaklarını kurtarmayı, hırsızları da yakalamayı başarmışlar.

Tüm uğur böcekleri başta olmak üzere ormandaki herkes Nazlı’dan tek tek özür dilemiş. Bir daha onun kitap sevgisiyle dalga geçmeyeceklerini, kitaptaki bilgilerin ne kadar önemli ve değerli olduğunu anladıklarını söylemişler. Hatta o günden sonra ormandaki herkesin elinde bir kitap bulunur hale gelmiş. Bu hikayede mutlulukla burada sona ermiş.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kral ve Vişne Ağacı – Hikayeler Oku

Tembel Kız Hikayesi – Hikayeler Oku