Güzeller Güzeli Prensesin 40 Gün 40 Gece Süren Düğünü


Güzeller güzeli prenses sonunda evleneceği zamana gelmiş. Kral onun için en güçlü prensi bulmuş. Prens ve prensesin 40 gün 40 gece süren düğünü başlamış. Bu düğün birçok kişiye fayda sağlamış. Düğünde ihtiyaç sahibi kimseler doyurulmuş. Prensesin hayali olan her şey gerçekleşecekmiş.

Prenses 40 gün süren düğününde tüm çocuklar için birbirinden farklı tarifler hazırlatmış. Krallığın mutfağında çocuklar için şekerlemeler yapılmış. Bu şekerlemeler bütün çocuklara dağıtılacakmış. Her eve ihtiyacı bulunan kadar miktarda yiyecek ikram edilecekmiş. İkramlar 40 gün boyunca devam edecekmiş. Ayrıca krallıkta 40 gün boyunca en büyük meydanda düzenlenen etkinliklerle halkın da düğüne katılması için eğlenceler düzenlenecekmiş. Bu eğlenceler sırasında istenmeyen bazı olaylarda yaşanmış.

Prenses bu kadar yardım severken arkasından kuyusunu kazacak kişiler de varmış. Çünkü prensesi kıskanıyorlarmış. Prensesin yakışıklı prensle evlenmesi bazı kişilerin bu durumda kıskançlık duymasına sebep olmuş. Prense göz koyan genç bir kız prensese zehirlemek istemiş. Prenses herkese iyilik saçarken içeceğine bir toz katmış. Bu toz oldukça zehirliymiş. Yaklaşık 1000 sene prensesi uyuturmuş. Büyülü toz karışımını için prenses bir anda gözlerini yummuş.

Prens ve prensesin düğünü zehir olmuştu. Bunu yapan kişi hemen tutuklanmıştı. Fakat durumu düzeltecek hiçbir formül yoktu. Günlerce prenses içtiği içeceğin etkisiyle uyumuş. Bu durumu düzeltecek kişi çok uzak diyarlarda bulunuyormuş. Kral bu kişiyi çağırmış. Daha önce prensesin iyilik yaptığı bu kimse prensesi iyileştirmek için ormandan bazı bitkiler toplaması gerekiyormuş. Bütün halk prenses için çabalamış. Şifacının istediği bitkileri bulmuşlar.

Kısa süre sonra şifacı bu bitki karışımını prensesi içilmiş. Prenses hemen bu karışım sonrasında ayağa kalkmış. Kendisine bunu yapan kişiyi merak etmiş. Babasına gidip kendisini zehirleyen kişiyi affetmesini istemiş. Fakat babası bu durumu kabul etmemiş. Israrla prenses kendisini zehirleyen kişinin idam edilmemesini istiyormuş. Genç kız prensesin vicdanı karşısında büyük bir üzüntüyle özür dilemiş. Daha sonra genç kız krallıkta hizmet etmeye başlamış ve ölüm cezası bir ömür boyu krallığa hizmet olarak değiştirilmiş.

Daha Fazla Masal Okumak İçin Prenses Masalları Kategorimizi Ziyaret Edebilirsiniz.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Küçük Prensesin Esrarengiz Olayı Masalı – Masal Oku

Güneş, Ay ve Dünya Masalı