Küçük Ördeğin Korkusu Masalı – Masal Oku

Minik ördek Miya bir gün ormanda gezmek istemiş. Ormanın ne kadar korkutucu olduğunu düşünüyormuş fakat artık büyüdüğünü ve ormanda rahatlıkla gezebileceğini düşünmüş. Küçük ördeğin annesi onu yalnız bırakmak istemiyormuş. Annesine ormanda gezmek istediğini söyleyen ördek Miya izin istemiş. Annesi eğer sözünü dinlerse Miya’ya izin verecekmiş. Ama ormanda gezerken yakın çevrede gezmesi gerektiğini söylemiş. Miya annesine söz vermiş. Annesinin onu görebileceği şekilde gezmek için küçük ördek yola çıkmış.

Minik ördeğimiz Miya ormanda hayranlıkla gezmeye başlamış. Ormanın ne kadar gizemli olduğunu fark etmiş. Ayrıca ormanda çok farklı canlılar varmış. Hele karıncalar Miya’yı adeta büyülemiş. Karıncaların yuvalarına birbirinden farklı yiyecekler götürdüğünü görmüş. Bunu gören Miya yuvalarını merak ederek başlamış karıncaları takip etmeye. Kısa süre sonra karıncaların yuvasını bulmuş.

Miya’nın karıncalar ile başlayan hikayesi bir anda çevresinde bulunan böğürtlen çalıları ile devam etmiş. Böğürtlen Miya’nın en sevdiği meyveymiş. Bu küçük lezzetleri görünce Miya dayanamamış. Hemen yemeye dalmış. O kadar çok yeniş ki midesi ağrımaya başlamış. Küçük Miya hemen annesinin yanına gitmiş.

Küçük ördeğin annesi Miya’ya kızmış. Çünkü görüş mesafesinden çıkmış ve annesinin sözünü dinlememiş. Bu yüzden annesi Miya’yı bir daha tek başına ormana göndermeyecekmiş. Annesi üzen ve sözünden çıkan Miya çok üzgünmüş.

Gölün kenarına gelerek su içmek isteyen Miya biraz olsun midesinin yatışmasını istemiş. Birde ne görsün ağzı elleri mosmor olmuş. Küçük Miya koparmış yaygarayı ve ağlamaya başlamış. Hemen annesi yanına gelmiş ve ne olduğunu anlamaya çalışmış. Minik ördek annesine bakarak kötü bir hastalığa yakalandığını söylemiş. Annesi ise gülmeye başlamış. Yavru ördek neden annesinin güldüğünü bir türlü anlamamış ve daha çok ağlamış.

Miya’nın annesi ona yediği böğürtlenler yüzünden elleri ve yüzünün renk değiştirdiğini söylemiş. Böğürtlen yüzünden elleri kirlenen Miya şaşkına dönmüş. Yani hasta değil miyim? Demiş annesine. Annesi de evet küçük oğlum sen hasta değilsin, böğürtlen canavarısın demiş ve gülmüş. O gün küçük Miya böğürtlenin ne kadar kalıcı lekeler oluşturduğunu öğrenmiş olmuş.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Minik Ahmet ve Doğa Sevgisi Masalı

Doktor Korkusu Masalı – Masal Oku