İki Kız Kardeş ve Kuzenlerin Hikayesi » Uyku Masalları

Bir zamanlar şehrin birinde yaşayan Emine Naz ve Zümra adında iki kız kardeş varmış. Emine Naz 1.sınıfa gidiyormuş, ödevlerini zamanında yaptığı için karnesindeki bütün dersleri pekiyi imiş. Öğretmenin ve anne babasının sözünden hiç çıkmazmış, kardeşi Zümra ile çok iyi anlaşırlar, oyunlar oynarmış.

Bu iki kız kardeşin Feyza ve Betül adında ikide kuzeni varmış. Feyza da birinci sınıfa başlamış ve onunda karnesi hep pekiyi imiş. Kuzenler çok iyi anlaşıyorlarmış ve yazın tatilde hep bir araya gelip tatilin tadını çıkarırlarmış. Zümra ve Betül bebek yaşta oldukları için onları da oyunlarına alırlarmış… Okul zamanı ve yazları okullarına hazırlanmayı da hiç ihmal etmiyormuşlar, bu sayede okulda başarılı oluyorlarmış. Okuma yazmayı hemen sökmüşler. Emine Naz karne hediyesi olarak Barbie evi istiyormuş, babası da karnesindeki başarısından dolayı ona o hediyeyi almaya söz vermiş ve kuzeni Feyza’ya da karne hediyesi düşünürken Emine nazın aklına bir fikir gelmiş; “Baba Feyza’ya bir oyuncak ve okuma kitabı alalım” demiş. Babası da “Süper bir fikir kızım, hem okuduktan sonra kardeşi de bu kitaplardan okur, oyuncaklarla da oynar” demiş. Bu sayede paylaşmayı da öğrenmiş olmuşlar. Tatilde en çok hoşlandıkları şey, sabah erkenden kalkıp güzelce kahvaltı yapmak ve sonrasında denizde serinlemek, kumdan kale yapmakmış. Akşam dondurma yemek isterlermiş, günde bir tane hakları olduğu için gün içerisinde anne ve babalarına abur cubur konusunda hiç ısrar etmezlermiş.

İki Kız Kardeş ve Kuzenlerin Hikayesi

İki Kız Kardeş ve Kuzenlerin Hikayesi

Yemek seçmezler ve annelerinin getirdiği ne yemek olursa olsun yerlermiş özellikle sebze yemeklerine bayılırlarmış. Kahvaltıda da süte hiç hayır diyemezlermiş ve tabaklarında yemek bırakmazlarmış çünkü yemek kalması israf olduğu için bunun farkındalarmış. İsraf demişken okulda ve evde boşa akan suyu hemen kapatır ve boşa yanan lambayı da hemen söndürürlermiş. Okuldaki arkadaşlarını da bu konuda uyarırlarmış. Bu hikayede bitmiş.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kibritçi Kız Masalı

Kurnaz Tilki ve Tavşanın Muhteşem Hikayesi