Güzel Ve Çirkin Masalı

Meşhur masallardan olan Güzel ve çirkin masalı herkes tarafından sevilir. Eski zamanlarda zengin bir tüccar yaşarmış. Üç kızı varmış ama kızlarının ikisi son bencilmiş. Bir tanesi, yani ismi Güzel olan çok iyi kalpliymiş. Bir gün tüccar, gemilerinin battığı haberini almış. Zavallı adam Her şeyini kaybetmiş, geriye bir tek küçük evi kalmış. Evin her işini Güzel yaparmış. Bir zaman sonra tüccar bir iş için başka bir şehre gitmiş. Yola çıkarken kızlarına, dönüşte size ne hediye alayım, diye sormuş. Bencil iki kardeş “Elbiseler ve mücevherler!” istiyoruz demişler. “Peki ya sen  ne istersin Güzel?” diye sormuş babası. “Bir gül isterim bana yeter,” demiş.

Güzel Ve Çirkin Masalında Neler Oldu?

Birkaç gün sonra tüccar evine dönmek için tekrar yola koyulmuş. Yine fakirleşmiş, çünkü eline geçen paraları dolandırıcılara kaptırmış. Uzaklardan kurt sesleri geliyor ve karanlıkmış. Tüccar nereye  gittiğinden habersiz atıyla  beraber karların üzerimde bayağı yol almış. Derken birden ileride güzel bir şato görmüş. Kimsenin olmadığı biraz da garip bir şatoymuş. Tüccar sesle ense de cevap veren olmamış. Sonunda, beklemekten yorulmuş ve bir yatağa yatıp uyumuş. Sabah uyandığında güzel kıyafetler bulmuş yanı başında. Aşağıda da güzel bir kahvaltı hazırlanmış.

Tüccar şatodan tam çıkarken, bahçedeki güzel gülleri fark etmiş. ‘Hiç yoksa kızıma verdiğim sözü yerine getireyim,’ demiş içinden. Güllerden bir tane koparmış. Ama koparır koparmaz bir kükremeyle korkmuş. Çalıların arkasından çok korkunç bir canavar çıkmış. Öylesine ürkütücü demiş ki, tüccar korkudan bayılacakmış. Seni besledim ve giydirdim! Sen benim güllerimi çalıyorsun. Hemen ölmek zorundasın! Gülü kızlarımdan birine hediye edecektim efendim,” demiş. Git sor, hayatına karşılık hangisi gelip benimle beraber yaşar? Bu teklifimi kabul etmezlerse, üç ay içinde öleceksin.” Demiş.

Tüccar yola çıkmış, üzgün bir şekilde eve dönmüş. Olanları anlatmış. Güzel onlar diğer kardeşleri gibi yapmamış. “Baba, izin verirsen gideyim, ”demiş hiç tereddütsüz. Üç ay geçmiş ve tüccar şatoya Güzel’le beraber gitmiş. Canavar görünmüş. Güzel çok korkmuş çünkü Canavar babasının anlattığı gibi korkunçmuş.

 Güzel ve çirkin masalı

 Güzel ve çirkin masalı

Güzel Ve Çirkin Masalında Yaşananlar

Sabah olmuş ve babası gidince Güzel yalnız kalmış. Önce biraz ağlamış ama gece gördüğü rüyayı hatırlayıp biraz rahatlamış. Rüyasında bir iyilik perisi “Üzülme, babanın hayatını kurtarmak için yaptığın şey karşılığını bulacak” demiş. Sonra şatonun içinde dolaşmış. Bir kitap bulmuş. Kitabın üstünde altın yaldızla, “Sevgili Kraliçem. Her isteğini yerine getirmek bana bir emirdir” yazıyormuş. “Şu anda babamı görmek isterdim!” demiş. Bunu der demez odanın diğer ucundaki aynada babasının görüntüsü ortaya çıkmış. Böylece Güzel’in yalnız kalma duygusundan arınmış.

Her akşam saat dokuzda Canavar konuşmak için Güzel’in yanına uğruyormuş. Güzel, her geçen gün Canavar’a daha çok alıştığını fark etmiş. Hatta gelmediği zaman onu merak ediyormuş. ‘Keşke bu kadar çirkin olmasaydı! Keşke sürekli  bana evlenme teklif etmeseydi! Çünkü Güzel, Canavar’ı her reddettiğinde o görüntüsünden korkuyormuş.

Birgün aynada babasının hasta olduğunu görmüş. Hemen Canavar’a babasının yanına gitmek istediğini söylemiş. “Gidebilirsin, diye cevap vermiş Canavar. “Ama geri dönmezsen kahrımdan ölürüm bunu da unutma” demiş. Güzel gitmiş ama döneceğini söylemiş. Güzel biraz fazla kalsa da rüyasında canavarın öldüğünü görüp gitmiş.

Canavar gittiğinde ortalarda yokmuş. Birden endişe içinde bahçeye koşmuş. Canavar bahçede yerdeymiş. ‘Onun ölümüne sebep oldum!’ diye düşünmüş Güzel. Hemen ona şefkat gösterip sarılmış. Canavar’ın kalbi atıyormuş! Ben seni sevdiğime karar verdim Canavar!” demiş Güzel. Evlenme teklifini kabul ediyorum. Demiş.

O anda tuhaf bir durum olmuş. Birden bire şato daha bir güzel, daha bir parlak olmuş. Güzel biraz etrafına bakınmış, sonra tekrar Canavar’a doğru dönmüş. Fakat Canavar orada yokmuş. Yattığı yerde çok yakışıklı ve genç bir prens duruyormuş. “Kötü bir peri bana büyü yaptı. Beni herkesin korkacağı kadar çirkin bir canavara dönüştürdü. Evlenme teklifimi kabul etmeseydin, hayat boyu öyle kalacaktım.” Demiş. Ardından Güzel ve Prens evlenmişler. Dünyanın en mutlu Prens ve Prensesi olmuşlar. Güzel ve çirkin masalı burada sona ermiş.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Prenses ile Bezelye Tanesi Masalı

Kibritçi Kız Masalı