Yaban Kuğuları Masalı

Andersan Masalları arasında yer alan Yaban Kuğuları Masalı oldukça etkileyicidir. Bir varmış, bir yokmuş. Çok ama çok eski zamanlarda ülkenin birinde bir kral yaşarmış. Bu kralın bir kız on bir erkek çocuğu varmış. Bir gün kralın karısı hastalanmış ve hastalanmış ve ölmüş. Kral ve çocukları Kraliçe’nin ölümüne uzun süre üzülmüşler. Bir gün kral yeniden evlenmiş. Kralın yeni evlendiği kadın kötü kalpli bir büyücüden başkası değilmiş.

Çocukları hiç ama hiç sevmezmiş. Krala devamlı çocukların çok haylaz olduğundan bahsedip onları saraydan kovmak için fırsat ararmış. Kral en sonunda söylediklerine inanmaya başlamış. Kızını civar köylerde yaşayan bir çiftçi ailenin yanına göndermiş. Kız burada on beş yaşına kadar yaşayacakmış.

Kralın on bir oğlu ise kötü büyücü tarafından on bir kuğu kuşuna çevrilmiştir. Çocuklar bir anda sabah  saraydan uçup ayrılmışlar. Aradan uzun seneler geçmiş. Kralın küçük kızı yanında kaldığı çiftçi ailenin yanında on beş yaşına girmiş. Aynı gün saraya tekrar gitmiş. Babasını görmek için çok heyecanlıymış. Ancak kötü kalpli kraliçe bu güzeller güzeli ve melek kalpli genç kızın saraya dönmesine çok  öfkelenmiş. Ona büyü yapmış ve çok çirkin bir kız haline getirmeye çalışmış.

Ancak yapmış olduğu büyüler iyi kalpli olan kişilere etki etmiyormuş. Temiz kalpli kızı büyüyle etkileyemeyeceğini fark eden kraliçe kız uyurken yüzünü kara bir boya ile tamamen boyamış. Saçlarını da bir püskül haline getirip karıştırmış. Kızı uyurken yanına gelen kral, “Bu benim kızıma hiç benzemiyor deyip onun saraydan kovulması emrini vermiş.

Genç prenses saraydan babası tarafından kovulduğu için çok üzgünmüş, ağlayarak yollara düşmüş. “Hiç değilse diğer on bir kardeşimi bulayım, o zaman onlar bana sahip çıkar belki demiş. Ondan sonra kimse bize zarar veremez” diye üzüntüyle bir ormana doğru yürümüş. Bu ormanda yaşlı bir kadına rastlamış. Yaşlı kadını selamlamış ve on bir genç prensle karşılaşıp karşılaşmadığını sormuş.

Yaban Kuğuları Masalında Yaşananlar

Yaşlı kadın biraz durmuş ve güzel prenses on bir prensle karşılaşmadım ama akşamları deniz kıyısına inerek konaklayan, on bir kuğuyu hep görüyorum diye yanıtlamış. Genç prenses boynunu bükerek oradan ayrılmış. Deniz kıyısına doğru gitmiş. Biraz zaman geçince yaşlı kadının söylediği on bir kuğu deniz kıyısına konmuş.

Tam da o an kuğuların hepsi on bir genç prense dönüşmüşler. Genç prenses gördüklerine inanamıyormuş. Kardeşlerini görür görmez tanımış. Koşarak gitmiş. Kardeşleri de genç kardeşlerini tanımışlar. Birbirlerine sarılmış ve sevinçten ağlamışlar. Prensler her şeyi anlatmış ve sadece güneş batınca insan haline geldiklerini söylemişler. O akşam prenses rüyasında bir Peri görmüştür. Peri genç prensese:

Eğer kardeşlerinin yeniden insana dönüşmesini istiyorsan mutlaka ısırgan otundan on bir giysi yapman  ve giydirmen gerekecek. Kıyafetleri bitirinceye kadar kimseye bahsetmeyeceksin. Yoksa hepsi sonsuza kadar kuğu olarak kalır demiş. Genç prensesi kardeşleri yakın bir yere uçarak bırakmışlar. Genç prenses orada, ısırgan otlarını hızla toplamaya başlamış. Ama otlara elleri değdiği zaman yanıyormuş.

Genç prenses buna aldırış etmeden toplamaya devam etmiş. Kardeşlerinin kurtulacağı düşüncesi acısını unutturmuş. Genç prenses ısırgan toplarken, etrafta avlanan bir prens onu görmüş. Gördüğü kıza aşık olan prens, hemen yanına gelip konuşmuş. Genç prensesin ne yaptığını anlamaya çalışmış ama prenses yaptığını kimseye söylememesi gerektiğini hemen hatırlamış.

Yaban Kuğuları Masalını Nasıl Bitti?

Prens, genç prensesi sarayına götürmeyi teklif etmiş oda kabul etmiş. Sarayı prenses çok beğenmiştit . Prens de son derece iyi kalpli bir insanmış. Genç prenses prensle evlenmişler. Genç prenses sarayda güzel günler geçirse de kardeşlerini asla unutmuyormuş. Gizli gizli topladığı ısırgan otlarını bir giysi haline getirip, bitirmeye çalışıyormuş. Genç prensesin ne yaptığını anlamayan prensin akrabası devamlı onun bir büyücü olduğunu söyleyip, ceza almasını istiyormuş. Yaban Kuğuları Masalı beklemeyen bir şekilde ilerlemiş.

İlk başta ona prenses hakkında söylenen şeylere aldırış etmeyen prens daha sonra inanmıştır. Geceleyin prensesi saraydan çıkarken görüp takip etmeye başlamış. Bakmış yine ot topluyor, “Herhalde büyü yapmak için lazım” diyerek adamlarına emir vermiş ve gibi prensesi zindana attırmış. Ama o gece kıyafetleri on bir kardeşine götürmeyi başarmış. Hepsi insana dönüşmüş.

İnsana dönüşen kuğular ülkenin kralına başlarından geçenleri anlatıp, kardeşlerinin bir suçu olmadığını anlatmışlar. Prens de bu duruma çok sevinerek prensesten özür dilemiş. Genç prenses kardeşlerine kavuşmanın sevinciyle  prensi affetmiş. Hep beraber saraya gitmişler. Eğlenceler yapmış, yemekler yemişler. Genç prenses kardeşleriyle yeni saraylarında çok mutlu olmuşlar. Yaban Kuğuları Masalı burada bitmiş..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Rüştiye Nedir? | Kolay Tarih

Fareli Köyün Kavalcısı Masalı