Doktor Korkusu Masalı – Masal Oku

Günlerden bir gün küçük Arda okula gitmek için hazırlanmaya başlamıştı. Okula gittiğinde büyük bir şok yaşadı. Çünkü okulda aşı günüydü. Aşıdan çok korkan minik Arda öğretmenin yanına gitti. Küçük delikanlı iğneden korkuyor ve aşı olmak istemiyordu. Bu durumu öğretmenine anlattı ve eve gitmek istediğini söyledi. Öğretmeni ise bu durumun sağlığı için gerekli olduğunu anlattı. Eğer aşı olmazsa hasta olacağını söyledi. Fakat hiçbir şey Arda’yı vazgeçiremiyordu. Aşı olmaktan korkuyor ve eve gitmek istiyordu.

Aşı yapılırken Arda korkudan tuvalete gitmek istediğini söyledi. Öğretmeni gidip elini yüzünü yıkamasını ve kendine gelmesine söyleyerek ona izin verdi. Fakat Arda’nın aklında farklı bir fikir vardı. Eve gitmek için okuldan kaçmayı düşündüm. Fakat kapıda güvenlik vardı. Öncelikli olarak ana kapıdan çıkmasının zor olacağını düşünerek arka kapıya yöneldi.

Arka kapıda herhangi bir güvenlik yoktu. Canı pahasına duvardan atlayarak diğer tarafa geçmeye çalışan arda büyük bir cesaret ile duvara tırmandı. Yüksek duvarlara tırmanan Arda sonrasında nasıl aşağı ineceğini düşündü. Bunun için tek yapması gereken aşağıya kendini atmaktı. Arda duvardan aşağı kendini attığında bağırmaya başladı. Hem ayak bileği kırılmış hem de paslı bir çivi bacağına saplanmıştı.

Arda gözünü hastanede açtı. Doktorlar ayağının kırıldığını ve birkaç hafta kullanamayacağını söyledi. Bu duruma çok üzülen Arda ağlamaya başladı. Ayrıca paslı çivi yüzünden yine olması gerekiyordu. Eğer olmazsa daha büyük problemler yaşayabilirdi. Arda nasıl bir hata yaptığını görüyordu. Okuldan kaçarak büyük bir hata yapmıştı ve aşıdan korktuğu için başına daha büyük bir bela gelmişti. Bir daha asla böyle bir işe kalkışmayacaktı. Sağlığın ne kadar önemli olduğunu gördü.

Ailesine durumu aktaran öğretmeni Arda’nın artık akıllandığını söyledi. Ailesi heyecanla hastaneye gitti ve oğullarının iyi olduğunu gördü. Annesi ona çok kızdı. Bir daha asla böyle bir işe kalkışmaması gerektiğini söyledi. Artık söz dinleyecek olan minik oğlan bundan sonra okuldaki bütün aşılarını yaptıracaktı. Bunun sözünü veren minik oğlan daha sonrasında öğretmeni ve annesini bir daha asla üzmedi.

Daha Fazla Masal Okumak İçin Uyku Masalları Kategorimizi Ziyaret Edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Küçük Ördeğin Korkusu Masalı – Masal Oku

Prenses ve Aslanın Hikayesi – Masal Oku