EKONOMİ

Dünyanın en zengin isimlerinden… Dev şirket asgari maaşları bile ödemedi

The Guardian’da yer alan habere göre; Aberdeen Üniversitesi ve Birleşik Krallık merkezli adil ticaret kampanya grubu Transform Trade tarafından yapılan araştırmaya göre; İngiltere’deki perakendeciler için kıyafet üreten ülkedeki 1.000 fabrikayla yapılan bir ankette, Lidl’in tedarikçilerinin %19’u, Inditex’in %11’i, H&M’nin %9’u ve Next’in %8’i iddiada bulundu.

Alman devi Lidl ve Zara-H&M gibi dünya devi giyim markalarının sahibi olan sahibi Inditex’in ( Sahibi Amancio Ortega Gaona Forbes’e göre 2022 itibarıyla dünyanın en zengin 23. kişisi) salgın döneminde Bangladeş’teki hazır giyim tedarikçilerine üretim maliyetlerinden daha az ödeme yaptığı iddia edildi.

DÜNYANIN EN ZENGİNLERİ ÖDEME YAPMADI İDDİASI

Bu dört markanın ve ayrıca Tesco ve Aldi’nin tedarikçilerinin çoğu, araştırmacılara, Covid-19’un küresel bir salgın olarak ilan edilmesinden neredeyse iki yıl sonra bile artan hammadde ve üretim maliyetlerine rağmen hala aynı oranda ödeme aldıklarını ve çalışanların asgari ücret tutarındaki ödemelerini bile yapamadıklarını söyledi.

Amancio Ortega Gaona Zara ve Bershka gibi moda markalarıyla bilinen Inditex'in kurucusu İspanyol iş adamı. Forbes'e göre 2022 itibarıyla dünyanın en zengin 23. kişisi, Statista'ya göre ise İspanya'nın en zengin kişisidir

Mart 2020’den Aralık 2021’e kadar olan dönemi inceleyen raporları, 15 veya daha fazla fabrikadan satın alan daha büyük markaların, küçük markalara göre ödemeleri erteleme veya siparişleri iptal etme gibi etik olmayan uygulamalara girme olasılığının daha yüksek olduğunu buldu.

Lidl ise iddialarla ilgili olarak, “Tedarik zincirinde asgari ücretleri sağlamayı ve tekstil ürünleri üretiminin sürdürülebilir ön planlamasını sağlamayı taahhüt ettiğini” söyledi.


KAYNAK: HABER7

Fuat Öner
Haber7.com – Haber Şefi

Haber 7 - Fuat Öner




Kaynak : haber7

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>  Haberler ve güncel gelişmeler, gündemden ekonomiye son dakika haberler Türkiye'nin en çok takip edilen flaş haber sitesi Reklamekibi.com'da.
>>>Sana Uygun iş İlanları İncele Aradığın İşi Kısa Sürede Bul. İstanbul İş İlanları Kamu Haber Burada. Aşçı, Garson, Sekreter, Muhasebe, Şoför İş İlanları Burada. Aradığın İşi web sitemizde bulabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu